V podstatě se jedná o kurkumu, která je běžnou součástí naší kuchyně. Můžeme ji mít jako koření samostatně nebo v kombinaci s jinými druhy a poté rozhodně nechybí žádné hospodyňce kari koření. Kdo vaří, tak ví, že je to skutečně silné barvivo, tudíž když se přidá do pokrmu, tak ho krásně zbarví do silně žluté, mnohdy až oranžové barvy. Přirozeně záleží také na množství. Velmi pěkně vypadá a i příjemně chutná například obarvená rýže. Kdybychom ji ale nechali jen v kuchyni a vařili s ní, tak by to byla věčná škoda. Má totiž velmi podobné účinky, jako bychom používali na nemoci klasickou léčbu. Je pravdou, že za tím stojí látka kurkumin.
Kde všude nám může pomoci?
V těle působí skutečně skvěle a nebojí se žádných zánětů, s kterými si hravě poradí. Revmatismus není nijak příjemný a právě kurkuma zmírňuje bolesti a pomáhá i při artrózách. Dokonce ví, jak na depresi. Snižuje dále cholesterol a dokonce se pustí do boje i proti nádorovým onemocněním. Je zvláštní, že kurkumin rozezná nemocné buňky a na ty se zacílí. Zdravé nijak neovlivňuje. Navíc detoxikuje tělo a skutečně to perfektně funguje. Chrání naše játra před poškozením a ty mohou potom lépe pracovat. Samozřejmě, že její účinky jsou ještě daleko větší.
Dobrá zpráva
Aby kurkuma skutečně pracovala jak má a přinášela výsledky, tak je třeba ji konzumovat v té nejčistší formě, která jen na trhu může být dostupná. A tak je na místě, se podívat po nabídkách ve specializovaných obchodech a vybrat si, kurkumu kde koupit a být naprosto spokojeni. Pokud nám půjde jen o koření, tak to je dostupné snad v každém obchodě s potravinami, jelikož i zde se začala celkem dost používat v kuchyni. Také si lze vyzkoušet skvělý nápoj s mlékem, který pěkně tělo prohřeje a ještě mu dodá zdraví prospěšné látky. Mimochodem mezi jednu ze svých specialit, kterou přináší její přítomnost v těle, je posílení mozkové činnosti a podpora stále mladého vzhledu a to už stojí za úvahu ji vyzkoušet, že?